به گزارش راهبرد معاصر، محمدمهدی کاظمی، درباره توزیع پرسشنامهای بین دانشآموزان در آخرین روز امتحانات امتحانات نهایی که بخشی از آن حاوی سوالات سیاسی بود، اظهار کرد: امتحانات نهایی دانشآموزان 25 خرداد ماه به پایان رسید و برنامهریزی و طراحی پرسشنامه از سوی مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش انجام شد که آنها باید در اینباره پاسخ دهند.
وی درباره تخلفات رخ داده در امتحانات نهایی، گفت: هر سال این موضوع وجود داشت اما چون امسال نمرات امتحانات نهایی در کنکور سهم 40 درصدی دارد موضوع حساستر شده است.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات امتحانات نهایی در آموزش و پرورش تشکیل شده است و موضوعات ارسالی از سوی کمیتههای تخصصی استانها را بررسی میکند، پس از آن به فرد اعلام میشود که تخلف او چه بوده است، داوطلب فرصت دارد در مدت 10 روز توضیحات و مستندات خود را ارائه دهد و مجدد هیئت بدوی رسیدگی به تخلفات آزمونها بررسی را انجام داده و آرای نهایی صادر میشود.
وی بیان کرد: برخی آرا قطعی است که قابلیت تجدید نظر ندارد اما برخی آرا امکان اعتراض دارد و در هیئت تجدید نظر مورد بررسی قرار میگیرد.
کاظمی در پاسخ به این پرسش که آیا داوطلبان امتحانات نهایی توانستند در جلسه آزمون به پاسخها دسترسی پیدا کنند، گفت: دسترسی به پاسخها نبوده اما انتشار سوالات اتفاق افتاد و دانشآموز با ابزاری که در اختیار داشته از سوالات عکس گرفته و آن را در فضای مجازی انتشار داده است.
وی با اشاره به اینکه پاسخنامههای امتحانات نهایی، شخصی سازی شده برای هر فرد است و برگه سوالات نیز شخصیسازی شده برای هر حوزه آزمون است، گفت: به همین دلیل بلافاصله بعد از انتشار سوالات متوجه میشدیم در کدام یک از 5 هزار حوزه این اتفاق افتاده است و با ابزارهای در اختیار فرد را شناسایی و موضوع تعیین تکلیف میشد.
کاظمی درباره اعتراض دانش آموزان به نمرات امتحانات نهایی اعلام کرد: دانشآموزان بعد از مشاهده نمرات خود 10 روز فرصت برای ثبت اعتراض از طریق سامانه my.medu.ir دارند.
معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: دو مصحح برگه دانشآموزان را تصحیح می کنند و اگر اختلاف نمره وجود داشت مصحح سوم برگه را تصحیح میکند همچنین در صورت اعتراض دانشآموز، مجدد مصححین برگه را بررسی کرده و نمره نهایی را اعلام میکنند./ تسنیم